Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ....


"Ό πόλεμος είναι τό τρομερόν φάρμακον τού Θεού πρός τήν κοινωνίαν διά τήν εξυγίανσίν της "
Τράιτσκε.

5 σχόλια:

  1. Κατά την Κλασσική Δικαιϊκή Αρχή ''Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις''

    "Ό πόλεμος είναι τό τρομερόν φάρμακον τού Θεού πρός τήν κοινωνίαν διά τήν εξυγίανσίν της.
    Τράιτσκε.

    Αλλά, και,

    ''Όσο υπάρχουν παιδιά που πεινούν, Θεός δεν υπάρχει!''
    Νίκος Καζαντζάκης, Έλληνας συγγραφέας (1883-1957).

    ΔΕΔΟΜΈΝΟΥ ότι, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΆ, ο πόλεμος είναι το πλέον αποτελεσματικό ''φάρμακον'' τού Θεού, για να πεινούν τα παιδιά, καθένας ΕΠΙΛΈΓΕΙ, μεταξύ Τράιτσκε και Νίκου Καζαντζάκη, ΚΑΤΆ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ, Συνεκτιμώντας και Τη Γνώμη Του δικού μας πατρογονικού ''Θεού'', Του Όμηρου :

    ''ὡς γὰρ ἐπεκλώσαντο θεοὶ δειλοῖσι βροτοῖσι ζώειν ἀχνυμένοις· αὐτοὶ δέ τ᾽ ἀκηδέες εἰσί.'',
    νεοελληνιστί,

    ''Γιατί τέτοια οι θεοί στους άμοιρους θνητούς έκλωσαν μοίρα, να ζουν με πίκρες και με βάσανα. Μα λύπη τι είναι αυτοί δε γνωρίζουν.''

    Ιλιάδα, Ω 525-526

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ. ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ...Η ΦΥΣΙΣ ΔΙΑΝΕΜΕΙ Τ΄ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ...ΟΣΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΑ ΧΕΡΣΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΙΤΟΥ....Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΒΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΙΜΟΠΟΤΩΝ ΟΝΤΩΝ...

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ Μερικώς.
      Τουλάχιστον, ως προς Τα καθ' Ημάς, Ο Β' Π.Π., Ο μεγαλύτερος, φονικότερος, καταστροφικότερος -άραγε κι επωφελέστερος;- πόλεμος της Νεώτερης Ιστορίας, εξοβέλισε λυτρωτικά από το Δημόσιό μας Βίο Τρείς Οικογένειες. Τρείς Οικογένειες που δεν χρειάζονται Ιδιαίτερες Συστάσεις. Τρείς Οικογένειες, που, εάν δεν εξοβελίζοντο, ως εκ Του Β' Π.Π., θα κυβερνούσαν (μετά των νομίμων Τους αναπληρωτών, που θά'καναν τα ρεπό Τους) Τον Τόπο μέχρι να σβύσει Ο Ήλιος.
      Πλην όμως Ουδέν Καλόν Αμιγές Κακού. Έτσι, Μαζί με Τις Τρείς Οικογένειες, εξοβελίστηκε και η τελευταία ελπίδα για εθνική παλλιγενεσία : Ο Εθνοσωτήριος Νεποτισμός, που, εάν δεν εξοβελίζετο, ως εκ Του Β' Π.Π., θα συνηγορούσε
      Ο Πρόεδρος Του Μεσσαίου Χώρου, Του Χώρου Του Μέτρου, Της Λογικής, Του Εφικτού και Του Ορθού Πολιτικού Λόγου, Ρομφαίας κατά των κραυγών - συνθημάτων των δύο Άκρων, Όχι Μόνο να αξιωθεί ''δια περιπάτου'' Την πολυπόθητή Του Ιθάκη, αλλά ''πακέτο'' με Τον (εξ αγχιστείας) Υιόν Του Τον Μονογενή, να φτιάξουν ακόμα ένα ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΤΖΆΚΙ, κατ'εικόνα και ομοίωσιν των ''φιρμάτων'' -Πρώτα Ονόματα- Πολιτικών Τζακιών, που εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν, ευρέθησαν ελλιπή και, δικαίως, απαξιώθηκαν στη λαϊκή συνείδηση.

      Με μία Διαφορά. Σαρξ εκ της σαρκός Του Λαϊκού Κινήματος, Αυτό Το ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΤΖΆΚΙ, αντιμαχόμενο ''εκ των έσω'' Το ''Σύστημα'', θά'φερνε, αργά ή γρήγορα, Το Μεσσαίο Χώρο στην Κυβέρνηση και Το Λαό στην Εξουσία, καθώς χρέος Της Ιστορίας θά'τανε να συστρατευτεί μετά Του Καλού, στην προαιώνια πάλη Του κατά του Κακού.

      Τελικά, Μέγα Μπέρδεμα Οι Κερδοζημιές από ένα Πόλεμο, Σπαζοκεφαλιά για Δυνατούς Λύτες, κατ'έθιμο και παράδοση, τους εκάστοτε ιστορικούς του μέλλοντος.

      Διαγραφή
    3. Δέν ξέρω άν από αυτά πού λές δέν έχεις όντως μπερδρυθεί, εμένα όμως μέ έχεις μπερδέψει. Δέν βγάζω νόημα , ίσως επειδή δέν λές τά πράγματα με΄τό όνομά τους. 'Οσο γιά τόν Β΄.Π.Π ήταν ή δεύτερη καί τελική μάχη μετά τόν Α΄.Π.Π όπου αυτός πού έχασε ήταν ό εθνικισμός , καί κέρδισε ό διεθνισμός, κέρδισε ό εβραίος τραπεζίτης , τό χρήμα- μαμμωνάς πήρε τό σκήπτρο. Όλα είναι υπό τήν εξουσία τού χρήματος, τής ηδονής τού κέρδους καί τής μή - ανθρώπινης κοινωνίας.

      Διαγραφή
  2. Τα μυστικά του Θριασίου Πεδίου / « Έλευσις» - Ελευσίς

    https://diodotos-k-t.blogspot.gr/2017/11/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ