Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ


Παλια, στα χρονια μετα τον εμφυλιο, ακουγαμε την συχνη ρηση απο τους αντικομμουνιστες κυβερνωντες: "Αν δεν κατσετε καλα (χωρις απαιτησεις) θα ερθουν οι κομμουνιστες και θα σας παρουν τα χωραφια και τα σπιτια και θα σας βιασουν τις γυναικες"!!
Τωρα με την τρόικα η ρηση αυτη βεβαιωνεται απο τους ιδιους τους καπιταλιστες. Με τα χαρατσια και καθε λογης φορους θελουν να αρπαξουν την μικροϊδιοκτησια. Πολλοι αναγκαζονται να πουλησουν τα σπιτια τους ή τα χωραφια τους για να αντεπεξελθουν στο μαχαιρι στο λαιμο που τους βαζει η τρόικα.
Ο τροπος αναπτυξης του καπιταλισμου στη χωρα μας επεβαλε την επενδυση των οποιονδηποτε οικονομιων σε ενα κεραμιδι πανω απο το κεφαλι, ειτε σαν πρωτη κατοικια , ειτε σαν εξοχικο, ειτε σαν σπιτι για τα παιδια.
Οι μεγαλοτραπεζιτες που επεβαλαν αυτο το μοντελο "αναπτυξης" στην χωρα μας δεν ηθελαν με κανενα τροπο να γινουμε παραγωγικοι. Μας ηθελαν καταναλωτες για τα προϊοντα τους και παντα χρεωμενους. Για αυτο δεν αναπτυχθηκε ποτε μια σοβαρη βαρεια βιομηχανια στην Ελλαδα.
Τωρα ερχονται να μας παρουν με τη βια τους κοπους μια ζωης: Να μας παρουν και τα σπιτια. Ξεκινουν απο τα εξοχικα ή το σπιτι που με τοσες θυσιες εφτιαξε ο ελληνας για να εξασφαλισει το παιδι του.

Δειτε την σχετικη διαφημιση στο μετρο του Λονδινου. Το να εχεις δευτερο σπιτι καλειται "ελληνιά" (κατα το αμερικανιά). Αναφερονται στους γερμανους που αποκτουν δευτερη ιδιοκτησια (πολλες φορες στην Ελλαδα και Τουρκια).

Αυτοι, οι τροϊκανοι και η κατοχικη κυβερνηση, ειναι που μας παιρνουν τα σπιτια και τα χωραφια και "βιαζουν" εναν ολοκληρο λαο.
Θα τους αφησουμε; Στο χερι μας ειναι. Γιατι για να σε καβαλησουν πρεπει να γονατισεις.
Μας φαινονται μεγαλοι γιατι ειμαστε γονατιστοι. ΑΣ ΕΓΕΡΘΟΥΜΕ!!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

www.oxidiodia.gr
www.kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ